How are our products made?

Venandi, wild by nature

Venandi propose des produits à base de gibiers issus uniquement de la chasse durable ! Celle-ci permet de valoriser la viande lorsqu’il y a un surplus de venaison dans certaines zones de chasse.

Pillar of the French gastronomy, the wild game is less and less consumed. To avoid this loss, we collect the meat directly
with our partner hunters, mainly located in Côte d'Or.

We only use wild game to guarantee a meat with exceptional nutritional properties.

 

Meat selected and verified by professionals

Lorsque la bête est prélevée le chasseur vérifie l’état sanitaire de l’animal. La viande est ensuite sélectionnée, seuls les meilleurs morceaux sont gardés.

The meat is then transported to a game processing plant where it is checked by veterinarians to see if it is fit for consumption.

Once the veterinary analyses are received, the game can be cut up by professional butchers and then vacuum-packed. The meat is then transported to the Lyon region.

 

Cooked by independent craftsmen from Lyon

Part of the meat is trimmed by our butchers in small pieces or kept in whole pieces and part of the meat is reserved for the manufacture of processed products.

We work with two independent craftsmen in Lyon. On the one hand, a craftsman makes terrines and rillettes according to artisanal recipes designed and concocted by the Venandi team.

On the other hand, the sausages and dried meats are made by professional butchers.

 

Co-creation with craftsmen from Lyon

Dans les produits que nous fabriquons, nous rajoutons du porc de la région Rhône-Alpes afin de garder cet esprit local !

Nous travaillons uniquement avec des producteurs locaux. Par exemple, notre rillette au gin ADN et baies de Genièvre est cuisinée avec le gin de la distillerie du Rhône.

Nous récupérons ensuite les produits que nous distribuons en épicerie fine, caves à vins … Et bien-sur sur notre site internet pour en faire profiter le plus de gourmands !

Our healthy and tasty products will always find a place during an aperitif or to prepare good small dishes.

Rillette de sanglier sauvage au gin et baie de genièvre sur une tranche de painWild boar rillette with gin (distillerie du Rhône) and juniper berry

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